Chiropractor nabij Hasselt (In Zwolle)

Zoekt u een chiropractor in Hasselt die u van uw pijnklachten af kan helpen? Chiropractiepraktijk Kuiper in het Zwolse Stadshagen is binnen een kwartier rijden te bereiken vanuit Hasselt. In behandelingen van 15 tot 45 minuten wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. Chiropractie stelt zich immers ten doel uw pijn bij de wortels te bestrijden, in plaats van alleen het symptoom.

Wat doet een chiropractor nabij Hasselt?

Het werk van een chiropractor nabij Hasselt en omgeving bestaat eruit blokkades in de wervelkolom op te heffen. Deze blokkades kunnen namelijk de communicatie tussen het zenuwstelsel en de ruggenwervel, spieren of gewrichten verstoren, waardoor pijnklachten ontstaan. Voor het verhelpen van deze blokkades oefent de chiropractor met de handen een gecontroleerde, plotselinge kracht uit op bepaalde drukpunten in de wervelkolom. Hiermee worden de ruggenwervels rechtgezet of wordt druk tussen de wervels weggenomen.

Bij de behandeling kan het bekende krakende geluid hoorbaar zijn, waaraan de chiropractor de bijnaam ‘kraker’ te danken heeft. Een behandeling door een chiropractor nabij Hasselt is echter volledig veilig en er worden niet daadwerkelijk botten gekraakt. Het geluid ontstaat doordat gasbelletjes zich verplaatsen in het gewricht tijdens de behandeling. Met brekende botten heeft dit (gelukkig) niets van doen.

Chiropractor Hasselt

Wordt vergoed via de verzekering

Wordt niet van eigen risico afgehaald

Spoedafspraak maken is mogelijk

Met welke klachten kunt u terecht bij chiropractor Kuiper nabij Hasselt?

Regelmatig krijgen we te horen dat men veronderstelt dat een chiropractor er uitsluitend is voor het verhelpen van rug- en nekklachten. Echter, het scala aan klachten dat door een chiropractor nabij Hasselt opgelost kan worden is aanzienlijk breder. Hieronder vindt u een overzicht van de te behandelen klachten met chiropractie. Wilt u weten hoe deze klachten in relatie staan tot blokkades in de wervelkolom? Op de pagina over behandelbare klachten vindt u per type klacht een uitleg.

Chiropractie in Hasselt biedt een oplossing voor onder meer:

 • Arm- en beenpijn;
 • Artrose;
 • Bekkeninstabiliteit;
 • Bovenrugklachten;
 • Gewrichtsklachten;
 • Hernia;
 • Hoofdpijn;
 • Huilbaby’s;
 • Ischias;
 • Kaakklachten;
 • Lage rugklachten;
 • Migraine;
 • Nek- en schouderklachten;
 • RSI (muisarm);
 • Scoliose;
 • Whiplash.

Waar moet een goede chiropractor aan voldoen?

Hoewel zowel de vraag naar als het aanbod van chiropractors, niet alleen in Hasselt, de laatste jaren steeds groter wordt, mag nog steeds iedereen zich chiropractor noemen. Het is geen beschermde titel. Om de kwaliteit te waarborgen én de veiligheid van behandelingen te kunnen garanderen zijn er echter diverse beroepsverenigingen opgericht. Kies daarom altijd een chiropractor die is aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) of de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Dan heeft u de garantie dat u behandeld wordt door een hiertoe academisch geschoolde chiropractor.

Chiropractie Kuiper nabij Hasselt is bij beide beroepsverenigingen aangesloten. De behandelend chiropractor volgde haar opleiding aan de University of Glamorgan in Wales.

De tarieven voor een chiropractiebehandeling nabij Hasselt

Doordat Chiropractie Kuiper is aangesloten bij bovengenoemde beroepsverenigingen, worden behandelingen doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Voor de zekerheid kunt u hiervoor het best uw zorgpolis nakijken of het navragen bij de verzekeraar. De tarieven bedragen €65,- voor een eerste onderzoek plus behandeling en €50,- per vervolgbehandeling. Kinderen tot 12 jaar betalen voor vervolgbehandelingen €45,-.

Maak eenvoudig online een afspraak

Wilt u een eerste afspraak maken of een vervolgbehandeling inplannen? Dit kunt u eenvoudig zelf doen via de website. Ga naar de pagina afspraak maken, kies de gewenste behandeling en datum, voer uw gegevens in en rond de aanvraag af. En heeft u nog vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze chiropractor nabij Hasselt, Hattem, Genemuiden, Stadshagen, Zwolle en omgeving.

Wij zijn geregistreerd en aangesloten bij

LOGO+NCA+ZWART